Sobota, dan za počitek in čiščenje

 Danes je bil za nas tudi delovni dan, zjutraj smo vse odšle na delo v svoje slaščičarne, kjer smo opravljale različna dela in se zabavale ob dobri družbi sodelavcev.

Patricia je danes pripravila jagodne pite z vanilijevo kremo. Tehtala je sestavine za različne recepture, lupila in rezala je jabolka. Izdelala je tudi jabolčno-vanilijeve pite. Delala je jagodne piškote.

Maja je izdelovala sadne košarice z breskvami, kivijem ter borovnicami. Imeli so generalno čičenje slaščičarne. Po končanem delu so imeli poslovilno zabavo za sodelavca Aleksa, ki gre naprej na šolo Le Cordon Bleu in zapušča slaščičarno Sabot. Na zabavo je šef prinesel sir, ki mu pravijo "pajkov sir". Maji se je zdel zelo nenavadnega okusa, ampak ga je iz vljudnosti pojedla. Na koncu se je Aleks poslovil tudi od Maje in ji povedal spodpudno misel: ''Edina oseba, ki te lahko ustavi pri tvojih ciljih, si ti. To kar delaš, delaš s strastjo in le tako nadaljuj!''

Na sliki lahko vidite Aleksa in Majo, zadaj pa je šef Yann Sabot.

Mojca in Ana sta zjutraj okrasili veliko tort po naročilu. Mojca je polnila profiterole za croquembouche, Ana pa je polnila in pakirala drobno pecivo ter manjše tortice. Nekaj časa sta lahko le opazovali delo drugih in se iz tega učili ter pomivali posodo in se smejali naključnim šalam sodelavca Jorisa.

Po kosilu smo imele popoldanski počitek, nato pa smo pospravljale po apartmaju. Najprej smo očistile kopalnico, pometle po kuhinji ter ostrednjem prostoru, pospravile oblačila, nato pa smo odnesle smeti ter oprale bela oblačila. Ko smo pospravile apartma smo se odpravile na krajši sprehod po mestu. Zvečer smo napisale dnevnike in si naredile plan za Nedeljo. Med tem se tudi učimo francoščino.

Pozdravček,

Maja, Patricia, Ana, Stela in Mojca.

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju