Coupe du monde de la pâtisserie


Pa smo dočakali težko pričakovan dan! Danes smo odšle na sejem Sirha Lyon, kjer se je odvijal finale svetovnega pokala v slaščičarstvu. Od hotela smo se odpravile z avtobusom in nato s tramvajem, saj je Lyon zelo veliko mesto.  Najprej smo si ogledale tekmovanje v kategoriji zmrznjene sladice. Danes so nastopale ekipe iz Čila, Alžirije, Mehike, Švice in Italije. Italjani so bili že od začetka zelo zagreti, še zlasti njihovi navijači, saj so naredili pravo tekmovalno vzdušje. Kasneje so tekmovali tudi v pripravi restavracijskih sladic. Zadnja naloga je bila sestavljanje mogočnih figur iz čokolade in sladkorja. Med vmesnim časom smo se sprehodile po velikem sejmišču, ki mu kar ni bilo konca. Tukaj so se predstavljali ponudniki različne opreme za gostinstvo (od nožev, oblačil, krožnikov, konvekcijskih in drugih pečic…). 



 Prišli so različni proizvajalciu čokolade, vanilije, sadnih pirejev, praškov… 


Maji so bile najbolj všeč razstavljene sladice, Ana in Stela sta se zaljubili v  japonske nože, Patricii tekmovanje in okrašene sladice, Mojci pa predstavitev čokolade. Na koncu so zmagali Italijani, drugi so bili Japonci, tretji pa Francozi. Po sejmu smo se odpravile nazaj in se na poti ustavile na večerji, ki je bila zelo obilna in okusna. Za sladico pa je Patricia kupila še sladoled katerega smo pojedle na poti do postaje. Utrujene, a polne pozitivnih vtisov smo se pozno zvečer vrnile v hotel in se pripravile na jutrišnje potovanje.

Pozdravček,
Patricia, Ana, Maja, Mojca, Stela.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju