Stressed is desserts spelled backwards

    Pri Patricii in Steli je bilo danes veliko dela. Zjutraj smo naredili vse sladice za 5 različnih lokacij. Pripravljali smo jagodne, malinove in borovničeve pite, breskve. Sedaj se že toliko znajdeva, da iz njihovih seznamov ugotoviva, koliko katerih vrst peciva mora priti do posamezne lokacije. Kasneje sva delali Brivoise pite (mandljevo krhko testo, nadev z vanili kremo in mandlji, borovnice in na vrhu beljakova masa s sladkorjem in mandlji). To so zelo okusne pite, ki veljajo za hišno specialiteto. Natehtali smo sestavine za čokoladno kremo in paljeno testo. Naredili sva 3 različne fondante, tako imenujejo preliv za eklerje (kavnega, vanili in čokoladnega). Brizgali smo paljeno testo (eklerje in več vrst princesk). Če pri pripravi makronov tukaj ne komplicirajo, so pri brizganju eklerjev in princesk zelooo natančni. Iz krhkega testa smo pripravljali borovničeve žepke.

    Zjutraj sta Mojca in Ana okraševali tortice. Izdelali sta pasjonkino kremo ter ganaš. Mojca je pomagala pri izdelavi pistacijevih biskvitov in izdelala je mandljeve tortice, prav tako je polnila sadne košarice ter jih dekorirala, Ana pa je vmes polnila profiterole z jagodno-malinino kremo ter jih dekorirala, skuhala je marelični žele, polnila je tortice z moussom.

Maja je izdelovala babarum ter jih dekorirala, dekorirala je tudi eklerje. Izdelovala je košarice z mandljevim krhkega testa. Izdelovala je lešnikove pralineje.

Popoldne je Patricia skuhala makarone z bučkino omako. Njami! Med kuhanjem smo spremljale Live video s sejma Sirha Lyon. Že odštevamo dneve do sobote, ko ga bomo lahko tudi me obiskale! 

    Odpravile smo se do Nadege, da se poslovimo in ji podarimo rumeno vrtnico, ki ji bo krasila dvorišče in jo spominjala na nas. V ročni avtopralnici smo posesale in očistile naš izposojen Ctroen. Zvečer je sledilo pakiranje in kot po navadi pisanje bloga.



Pozdravček,

Maja, Ana, Patricia, Mojca, Stela.

 

 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju