Pravljična dežela gradov in vrtnic

 Jutro se je začelo kot običajno, danes malo bolj utrujeno zaradi včerajšnjih dogodivščin.  

Patricia je pripravljala sladice za v trgovino. Izdelala je princeske, krhko testo za pite,  zlagala je tortice na kartončke. 

 

Maja je rezala sadje, izdelovala dekoracijo s tičino, izdelala je kremo frangipan. 


Mojca je zjutraj rezala jabolka za pite, pomagala je pri tehtanju sestavin in pri izdelavi testa za rogljičke. Izdelala je jagodno-vanilijeve rezine, ki jih pripravljajo za srednjeveški festival. Ana je pomagala pri oblivanju tort z mirror glazuro ter okraševanju različnih sladic. 

 

Danes so bili na meniju za kosilo ravioli s smetanovo omako ter solata, pred tem smo si privoščile tudi gobovo juho.  

 

Takoj po kosilu smo se odpravile do dvorca Château Lafayette, ki se nahaja približno 45 minut stran od našega apartmaja.  Dvorec je bil zgrajen v 14. stoletju in ima čudovito okolico, notranjost ter vrt kjer so posajene različne vrste vrtnic. 

 

»I read, I study, I examine, I listen, I think, and out of all that I try to form an idea into which I put as much common sense as I can.« (»Bral sem, študiral, poslušal in razmišljal. Iz vsega tega sem sestavil zamisel, v katero sem vložil kar se da veliko zdrave pameti«) je modro povedal Marquis de Lafayette, francoski aristokrat, ki je sodeloval v francoski revoluciji in bil razglašen za nacionalnega heroja.

 


Ker se je dvorec ob 18. uri zaprl, smo se odpeljale domov in se odpravile naprej v mesto na srednjeveški festival. Tam smo si ogledale manjšo predstavo z glasnim streljanjem topov, za oznanitev pričetka. Na srečo je bilo današnje vreme  prizanesljivejše kot včerajšnje zato je bilo še bolj veselo kot včeraj.  

  

Ana, Maja ter Patricija so bile navdušene nad stvarmi, ki jih prodajajo na stojnicah in so jih kar nekaj tudi kupile. Ker smo porabile preveč časa pri ogledu samo polovice stojnic smo se odpravile domov, pojedle večerjo  ter se pripravile na soboto. 


Pozdravček,

Maja, Ana, Patricia, Stela in Mojca.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju