Odpotovale smo v srednji vek





 Dan smo začele zgodaj zjutraj. Odpravile smo se v slaščičarne in pričele z delom. Stela se je po nekaj urah dela za računalnikom, odpravila h gospe Nadege, kjer je imela trening slovenske lipicanke ter pomagala pri hlevskih opravilih, saj se s konji ukvarja že od malih nog.
 
Mojca in Ana sta zjutraj okraševali tortice. Mojca je pomagala pri izdelavi čokoladnega biskvita in se pri tem zelo zabavala. Prav tako je pripravila mandljeve monoporcijske tortice. Ana je delala limonine rezine ter vanilijeve penice v obliki medvedkov.
 
Maja je izdelovala dekoracijo s tičino za torto po naročilu, pomagala je tudi pri izdelavi različnih vrst pralinejev ter pistacijevih makronov.
 
Patricija je okraševala tortice, izdelala je paljeno testo za eklerje, princeske ter profiterole. Pripravljala je tudi nekakšne zelene piškote za katere še ne ve iz česa so, saj dišijo po pokošeni travi.
 

Po kosilu smo si privoščile sladoled in se kmalu za tem odpravile na Rocher St. Michel D'Aiguilhe in na sprehod v simpatičen park v bližini.

Zvečer smo se odpravile na srednjeveški festival, ki se je ravno danes začel v mestu Le Puy in se bo odvijal do nedelje. Vsi so bili oblečeni v srednjeveške kostume, videle smo kovače, ki so prikazovali, kako so včasih oblikovali vroče železo. Tukaj so bile dame, kraljične in vitezi.  Ljudje so se zabavali, peli in plesali. Najbolj so bile zanimive stojnice z različnimi srednjeveškimi stvarmi. Od mečev, ogrinjal, prigrizkov, kož, nakita in še in še. Žal nas je ujel dež in smo se odpravile na večerjo v restavracijo, kjer so nas presenetili z znanjem angleškega jezika. Zelo dobro smo se najedle in se nato odpravile do apartmaja.

 


Pozdravček,
Patricia, Ana, Maja, Stela in Mojca.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju