Mi mamo se fajn, če vam prav je al ne!

 

    Skoraj smo se že navadile zgodnjega vstajanja. V La Brivoise smo zjutraj izdelovali borovničeve pite, breskve iz kvašenega testa, pripravili smo ganache za monoporcijske in večje čokoladne tortice, ki smo jih z dozirno posodo tudi napolnili. Pripravili smo vanilijev ganache za makrone (pri tem uporabljajo zelo kvalitetno Valrhona čokolado). V velikih količinah se je pripravljal čokoladni mus, pripravljen iz rumenjakov, sladkornega sirupa, stopljene čokolade in stepene smetane. Za stepanje smetane imajo zelo uporabno napravo. Naredili smo maso za makrone in jih nabrizgali na pekače, posušili, spekli in napolnili. Del jih je vanilijevih z belo čokolado, del pa z lešnikovo kremo. Za konec smo pripravili kakavov biskvit in pomili delavnico.

    V slaščičarni Rix smo pripravljali vaniljevo in limonino kremo za pitice. Polnili smo karamelne makrone in izdelovali penice v obliki medvedkov. Krasili smo tortice in jih polnili s čokoladnim moussom. Napolniti je bilo treba eklerje. Izdelovali smo okraske za croquembouche. Pripravili smo nugatin podlago.

    V Sabotu smo dekorirali eklerje z za Le Puy značilnim ververine likerjem in babarhum. Ribali smo jabolka in natolkli velikoooo jajc. Prestavljali smo sladoled v manjše porcijske posode. Pripravljali so se biskviti in paljeno testo (pate a choux).

    Danes je končno sonce! Kosilo je bilo kot po navadi okusno. Popoldan smo se odpravile na pošto, nato pa na izlet! Odpeljale smo se ob čarobno jezero Lac du Bouchet. Okrog jezera nas je peljala čudovita gozdna stezica. Degustirale smo tris izbranih sladic iz Majine slaščičarne Sabot. Zares smo se zabavale in nasmejale ob Majinih in Aninih norčijah. Vedno si naredimo kar se da lepe dni, saj se zavedamo, da bo kaj kmalu konec naše francoske pustolovščine.


 

 
Pozdravček,
Mojca, Ana, Stela, Maja in Patricia

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju