Dišeči česnov kruhek

 

Še ponoči se odpravljamo na delo. Brrr, zjutraj nas je zelo zeblo. Danes je Patricia dobila v slaščičarni Stelino družbo. Pripravljale sta borovničeve in jagodno-vanilijeve pite. Testo je čisto posebno, drugačno od našega krhkega testa, saj je bolj masleno in krhko. Francozi radi pite obilno obložijo s sadjem. Borovničev nadev je bil že pripravljen, verjetno s kombinacijo glukoze in zmrznjenih borovnic. Po vrhu smo pite posuli z netopljivim sladkorjem, jagodne pa s stopljeno kombinacijo marmelade, gela in vode. Nato je Stela nadaljevala z mešanimi sadnimi pitami, Patricia pa je ustvarjala velike breskve iz kvašenega testa, polnjene z vaniljevo kremo in pomočene v mešanico marmelade in vode ter kristalni sladkor, na vrhu je vsako dekorirala z zelenim listkom iz marcipana. Sledila je priprava velikih količin testa za piškote, navadne in mandljeve pite. Testo sta zvaljali in izrezali ter spekli v modelčkih. Mandljeve pite kasneje nadevajo z limonino kremo in čokoladnim ganašem. Ko so s sodelavci spili čaj in kavico so nadaljevali s pripravo čokoladnih tortic, ki imajo plast čokoladnega musa in praline kremo (iz mandljev, čokoladne kreme, lešnikov in posebnih vafljev). Sledilo je zabavno čiščenje, saj delavnico kar zalijejo z vodo.

Ostale punce so se dobro naspale in po zajtrku odšle na potep po mestu. Degustirale so posebne piškotke v obliki cigar.

 

Opazovale so barvite izložbe in porisane pločnike. Zašle so v trgovino s starinami in našle pulover za »samo« 135€.  Za konec so se posladkale z odličnimi sorbeti. Doma so skuhale okusno rižoto, ki je bila pripravljena ravno, ko sta se Patricia in Stela vrnili z dela.












Popoldne nas je na sprehodu po mestu ujel dež in hitro smo se vrnile v apartma, kjer smo imele tečaj priprave česnovih bagetk po receptu Patricie. Prehitro jih je zmanjkalo, ker so bile tako okusne! Še fotografirati jih nismo utegnile. Imele smo večer slovenske glasbe, prepevale smo in se zabavale.

Pozdrav iz deževne Francije!

 

Patricia, Ana, Maja, Mojca in Stela

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju