1. delovni dan (za nekatere)

     Za Patricio se je dan začel zelooo zgodaj. Stela jo je odpeljala že pred peto zjutraj do slaščičarne La Brivoise in se vrnila nazaj k nam na zajtrk. Opravile smo dopoldanske obveznosti (trgovina, testiranje...) in šle po Patricijo. Prvi vtis: "Vsi so bili zelo prijazni in hecni! Škoda, ker nihče ne govori angleško. Razumeli smo se vseeno, veliko pantomime in prevajalnika. Pa še prijazen mlad sodelavec mi je ponudil jagodno meringo!"

    Sledilo je timsko delo - kuhanje kosila, bučna juha, pire krompir in meso v omaki. Ali veste, kaj je bila naša skrivna sestavina, ki nesme manjkati pireju? Tako je! Anin muškatni orešček :) 
    Dobile smo se pri gospe Nadege, ki nas je gostoljubno sprejela na svojem ranču. Ogledale smo si prelepo podeželsko okolico in jedle robide. Imele smo možnost spoznati in skrtačiti konje. Pri tem je bila najbolj navdušena Stela. Smo že skoraj mislile, da bomo morale domov kar peš. Od Nadege smo izvedele nekaj koristnih informacij glede znamenitosti v okolici in že smo se odpravile naprej. 
    Na poti smo si ogledale kapelo svetnice Klare. Tam je bil oder, kjer smo plesale Can-Can (francoski tradicionalni ples). Namenoma smo malo zašle s poti, da smo z vrha hriba lahko občudovale fascinanten razgled na naše mesto, ki je bilo obsijano z večernim soncem. 
Pozdravi,
Ana, Mojca, Maja, Patricia in Stela

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Don't worry, be happy

2. delavni dan

Piknik v apartmaju