Don't worry, be happy


Patricia in Stela sta danes delali veliko raznovrstnih sladic, počasi so ju že sprejeli in videli, da zelo dobro delata in da jima lahko zaupajo. Vsako jutro poteka izdaja sladic. Pripravljali sta pite 3 vrst – jagodne, z mešanim sadjem in borovničeve. Nato sta izdolbli polovičke za breskve in jih napolnili z vanilijevo kremo, premazali, dali v kristalni sladkor in dekorirali. Za tem sta napolnili makrone z vanilijevim ganachem, ki sta ga naredili včeraj. Naredili sta še nekaj novega, saj ga je zmanjkalo. Z vodno žago sta razrezali raznovrstne (že zmrznjene) rezine in jih zlagali v modelčke. Takšen strojen način rezanja je zelo precizen, prihrani čas in daje odličen rezultat – na popolnoma enake koščke zrezana torta ali rezina. V program vpišeš kakšne oblike kosov želiš in nato gledaš, kako s pomočjo močnega in tankega vodnega curka stroj razreže torto. Sledila je priprava mandljevih pit in ponovno polnjenje makronov. Za konec sta polnili večje rezine s čokoladnim in vanilijevim moussom ter po vrhu narisali lep vijugast vzorec. Vzdušje je bilo zelo sproščeno. Zlasti razposajena sta bila dva sodelavce. Patricia se je čudila Steli, ki počasi že začenja razumeti nekatere francoske izraze in besede. Velikokrat že lahko ujame temo pogovora ali celo razume kakšen stavek.

Ana in Mojca sta krasile torte. Izdelovali sta limonine pite. Izdelali sta jagodno-malinin ganaš ter pasjonkin sladoled. Mojca in Joris sta izdelala čokoladne tartufe in se pri tem zelo zabavala, Ana pa je med tem pripravila jagodni žele ter izdelovala košarice iz krhkega testa. Po praksi ju je šef prijazno počastil s torticama po njuni izbiri. Kasneje sta jih prijazno delili z vsemi ostalimi dekleti.

 
Maja je dekorirala profiterole, eklerje in babharum. Polnila je torte s praline kremo in jabolčnim nadevom. Oblikovala in polnila je manjše pite. Izdelovali so karamelne makrone. Včeraj je sodelavec šel nabirati gobe v bližnje gozdove in danes jih je celi ekipi pripravil šef Yann. Bile so odlične! Danes je bila tudi večkrat izrecno pohvaljena za natančno delo s paleto in popolno brizganje kreme z dresirno vrečko na babharum-e.

Za kosilo smo imele piščančje prsi s pršutom in sirom ter pire krompir. Nato smo odšle po opravkih. Najprej na pošto, kjer smo poslale nekaj pozdravov v Slovenijo. Zapeljale smo se do pralnice in medtem, ko so se naše uniforme prale, smo odšle v trgovino za kuharska oblačila, kjer je vsaka našla nekaj zase. Prodajalka je poznala vse naše delodajalce in se z nami pogovarjala o slovenskih sladicah. Vrnile smo se po oblačila in se odpravile v trgovino, kjer smo kupile poslovilno darilo za Nadege. Vmes smo uživale v toplem in sončnem vremenu in se kot vedno zabavale. 

Pozdravček,

Mojca, Stela, Maja, Patricia, Ana

 

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

2. delavni dan

Piknik v apartmaju